X Energie vlastní 100% podíl ve společnosti AKCENTA ENERGIE

X Energie se stala novým vlastníkem 100% podílu ve společnosti AKCENTA ENERGIE

Praha 3. prosince 2015 - Společnost X Energie, třetí největší alternativní dodavatel energií v České republice, se stala novým 100% vlastníkem společnosti AKCENTA ENERGIE. Společnost touto akvizicí expanduje do důležitého firemního segmentu.

„Společnost AKCENTA ENERGIE poskytuje služby převážně pro firemní zákazníky. Akvizicí všechny dosavadní smlouvy i podmínky spolupráce zůstávají v platnosti, zákazníci AKCENTA ENERGIE navíc získají přístup ke komplexnímu zákaznickému servisu včetně přístupu do webové kanceláře společnosti X Energie, jejímž prostřednictvím budou moci jednoduše z pohodlí kanceláře nebo domova spravovat své smlouvy a zákaznické účty“, uvedl jednatel společnosti X Energie Ing. Jan Kaše.

Společnost AKCENTA ENERGIE měla k 30. listopadu 2015 podle statistik operátora trhu s energií v České republice, společnosti OTE ČR, 3 600 odběrných míst, přičemž 2 655 zákazníků odebíralo elektřinu a 945 zákazníků zemní plyn. Společnost AKCENTA ENERGIE funguje na trhu s energiemi od roku 2007 a byla součástí finanční skupiny AKCENTA.

Společnost X Energie je v současné době třetím největším alternativním dodavatelem energií v České republice, který touto akvizicí posiluje své postavení na trhu a expanduje do firemního segmentu. Aktuálně dodává elektřinu a plyn více než 87 000 zákazníků.

Pro další informace o společnosti X Energie, prosím kontaktujte:

Petr Podzimek
Public Relations

E-mail: pr@xenergie.cz

Tel.: +420774 088 408

O společnosti X Energie

Společnost X Energie se zabývá prodejem elektřiny a zemního plynu a v roce 2013 se stala třetím největším alternativním dodavatelem těchto komodit v České republice. Klientům z řad domácností, podnikatelských subjektů a bytových družstev dodává energii od roku 2011. V současné době má více než 87 tisíc zákazníků po celé České republice.